?>

Kwetsbare kracht

Geschreven door admin op 2 juli 2013

Je krijgt de mogelijkheid om geïnterviewd te worden voor een platform en blad dat gaat over zelfstandige ondernemers. Wat doe je? Hoe bereid je jezelf voor? Welke waarde is sturend in je denken en handelen? Ga je voor authenticiteit of iets anders?

Volmaaktheid of volnaaktheid?

Iets in mij wil zichzelf het liefst profileren als een en al succes, maar de werkelijkheid is weerbarstig. En soms is de worsteling, het zoeken, het ervaren en het leren interessanter, ook voor je lezers cq. publiek. ‘Vol-maaktheid’ vind ik minder interessant en geloofwaardig dan ‘vol-naaktheid’. We hebben allemaal eens ervaren hoe het is in contact te zijn met oprechte echte mensen, daarin ervaren wij een soort vertrouwen en verbinding, en met  ‘gladjanussen’ die alleen mooi voor de dag willen komen, willen we meestal van weg blijven.

De moed om onafhankelijk en ondernemend te zijn

Hieronder tref je een interview met mij in mijn dappere zet (als ik het zelf ook mag zeggen) om vanuit een beschermde ondernemerschap constructie waarin ik acht jaar heb gezeten (Kern Konsult), een sprong in het diepe te maken om tenslotte mezelf verder uit te dagen in echte ondernemerschap. Vandaar mijn pleidooi ook dat we de term ZZP’er (zelfstandige zonder personeel) vervangen door OOP’er (onafhankelijk ondernemend professional). Het gaat tenslotte om de moed en de kracht om te ondernemen, nieuwe elementen in jezelf te ontdekken, kansen te zien en te pakken, dat is ondernemen! Het is minder boeiend of je personeel in dienst hebt of niet, toch?

Ontwikkelen en ont-wikkelen

Veel inspiratie toegewenst voor je eigen tocht in jezelf ontwikkelen en ont-wikkelen, of je nu ondernemend bent in een organisatie in dienstverband of ondernemer bent met je eigen organisatie. Hierbij Van ZZP’er naar OOP’er

 

 

Geplaatst in de categorie Blogs
 
Kwetsbare kracht is de sleutel tot contact, verbinding en vertrouwen met en in anderen

Verandermanagement

Het liefst willen we van A naar Beter en zo snel mogelijk. Maar mensen zijn geen machines…hoe krijg je toch alle neuzen dezelfde kant op in een redelijke tijdsbestek en de beste oplossingen gedragen geimplementeerd?

Lees verder

Leiderschapsontwikkeling

Is leiderschap alleen voor directies en leidinggevenden weggelegd, dus voor de ‘happy few’? Of is het voor elke organisatie medewerker die regie en verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn werk?

Lees verder

Lerende organisaties creëren

Hoe creëer je een organisatie die zichzelf steeds ontwikkelt en dus verbetert voor zijn klanten en zijn omgeving? Het begint met het uitnodigen van openheid, bereidwilligheid en vertrouwen in plaats van angst.

Lees verder
 

Referenties

Toonaangevende organisaties met ambitie en menselijkheid in hun waarden behoren tot onze klantenkring.

Lees verder

Natasha van Dalen

Gedreven in organisaties, teams en individuen ontwikkelen om bij te dragen aan het duurzame succes van zichzelf en hun bedrijf.

Lees verder

Contact

Adres Hoofdwal 15,
4207 EA Gorinchem, Nederland

Telefoon +31654945213
E-mail info@natashavandalen.com
Internet www.natashavandalen.com

Rabobank 3222.20.157
KVK 3025644
BTW NL218878266B01