?>

De kunst van het luisteren

Geschreven door admin op 11 december 2015

In mijn rol als (executive) trainer en coach zie ik veel mensen niet echt naar elkaar luisteren. Dit heeft veel negatieve spin-offs zoals frustratie, verlies van betrokkenheid en verbinding, verspilling van tijd en last but not least een verspilling van geld en moeite voor alle personen die betrokken zijn bedrijf.

Overstromingen en defensief

Wat maakt het luisteren voor de meesten zo moeilijk?

Daniel Goleman verwijst naar de term ‘flooding’ oftewel overstromingen. We luisteren vaak vanuit een overgevoelige of defensieve positie, vanuit onze eigen standpunt, onze eigen wereld. We zijn dan ook vaak meer geïnteresseerd in onszelf dan in de ander (en). Defensief luisteren impliceert het waarnemen van een bedreiging voor wat we willen bereiken, verkrijgen, vasthouden, ons eigen ego. Dit kan een KPI, een bonus, een standpunt of iets anders voor die kwestie.

Leven in onze eigen wereld

Neem een kijkje op deze checklist hieronder (die veruit niet volledig) en bepaal zelf wat je eigen tendens is. Dit is de eerste stap: bewust worden van wat je doet en dat je ook vooral gericht bent op jezelf!

Stap twee is / zou zijn: een bewuste keuze om na (een) ander(en) te luisteren en misschien verbaasd zijn wat je kan leren en/of aanvullen voor de grotere waarde van het project, bedrijf of team waarin u werkt. Kortom liever bouwen van een brug tussen u en de andere(n), niet een muur!

Uw manier van luisteren is …….?

Om onze geest te temmen en open te stellen om te luisteren moeten we eerst een beter begrip hebben van de geluiden die afspelen in ons! Hieronder zijn enkele patronen van he men kan luisteren. Welke zijn meest valide voor u?

• Luisteren naar mogelijkheden om intelligent over te komen
• Luisteren naar een kans om te grappig te zijn
• Luisteren naar hoe je belangrijk kan klinken
• Luisteren voor het verkrijgen van informatie die u wilt
• Luisteren naar externe afleidingen zoals andere geluiden, muziek, etc.
• Luisteren naar wat er gebeurt met de andere persoon
• Luisteren naar je eigen gedachten en dus niet helemaal luisteren naar anderen
• Luisteren om te zien hoe u kunt helpen
• Luisteren naar het probleem om te begrijpen
• Luisteren naar hoe u kunt profiteren

Dus wat te doen?

Het bouwen van een brug in plaats van een muur

Door te luisteren naar de andere, kunt u natuurlijk zien wat u met elkaar gemeen hebben, wat u niet gemeenschappelijk heeft, wat u kunt toevoegen, wat de ander(en) kunt toevoegen. Een gemeenschappelijke focus helpt op lange termijn voor vele redenen die het ontdekken waard zijn.

Geplaatst in de categorie Blogs
 
Geavanceerd verandermanagement
Leiderschapsontwikkeling & Co-creatie van lerende organisaties

Verandermanagement

Het liefst willen we van A naar Beter en zo snel mogelijk. Maar mensen zijn geen machines…hoe krijg je toch alle neuzen dezelfde kant op in een redelijke tijdsbestek en de beste oplossingen gedragen geimplementeerd?

Lees verder

Leiderschapsontwikkeling

Is leiderschap alleen voor directies en leidinggevenden weggelegd, dus voor de ‘happy few’? Of is het voor elke organisatie medewerker die regie en verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn werk?

Lees verder

Lerende organisaties creëren

Hoe creëer je een organisatie die zichzelf steeds ontwikkelt en dus verbetert voor zijn klanten en zijn omgeving? Het begint met het uitnodigen van openheid, bereidwilligheid en vertrouwen in plaats van angst.

Lees verder
 

Referenties

Toonaangevende organisaties met ambitie en menselijkheid in hun waarden behoren tot onze klantenkring.

Lees verder

Natasha van Dalen

Gedreven in organisaties, teams en individuen ontwikkelen om bij te dragen aan het duurzame succes van zichzelf en hun bedrijf.

Lees verder

Contact

Adres Hoofdwal 15,
4207 EA Gorinchem, Nederland

Telefoon +31654945213
E-mail info@natashavandalen.com
Internet www.natashavandalen.com

Rabobank 3222.20.157
KVK 3025644
BTW NL218878266B01