?>

Is daadkrachtig leiderschap gelijk aan liefdevol leiderschap?

Geschreven door admin op 3 december 2013

Recentelijk ben ik geïnterviewd voor een coverstory in P&O Actueel over leiderschap. Naast acht andere “experts” werd ik gevraagd “wie vind ik nu een wereldleider op het gebied van leiderschap, waarom en wat kenmerkt die?”

Juist omdat Liefde de eerste kernelement is in Leiderschap vanuit mijn boek “De vrouw in mij kan het beter, Leiden door te Dienen” was dit een aanleiding om mij te interviewen. Toeval zal het hebben dat bij het publiceren van de interview er niet meer “Liefdevol Leiderschap” in de kop van de cover story staat maar “Daadkrachtig Leiderschap”!

Eerlijk is eerlijk, ik heb een lichte aversie tegen een puur masculiene stijl van leiderschap waarin daadkracht zonder sensitiviteit overheersend is. Terwijl sensitiviteit zonder daadkrachtig ook maar wuivend beleid is en vrij ineffectief. Zou het kunnen zijn dat daadkrachtig leiderschap een uiting is van liefdevol leiderschap? We weten allemaal van situaties waarin onzekerheid overheerst, niemand in de groep een besluit durft te nemen en hoe ongemakkelijk en ineffectief dit is. Ook dit is een vorm van liefdeloosheid zou je kunnen zeggen. De leider die niet daadkrachtig durft te zijn. Houvast bieden, knopen doorhakken geeft de gemiddelde mens zekerheid. Liever een slecht besluit dan geen besluit is immers het adagium. En daar waar er zekerheid is kan de gemiddelde mens goed dijen.

Natuurlijk is niet iedereen ‘de gemiddelde mens’. Mijn ervaring leert echter dat er maar een hele kleine percentage is van mensen die tegen onzekerheid kunnen, de voorlopers, de innovators oftewel de early adaptors in organisaties. Die ‘kicken’ juist op het onbekende, zij zijn onze avonturiers en pioniers. Het is dus wel zaak en taak van leidinggevenden om het spanningsveld te managen van zijn verschillende groepen zowel als het niet weten (van hemzelf ook) en toch daadkrachtig te zijn, vanuit liefde voor zijn mensen. Over paradoxen gesproken, en de zoektocht naar de ideale leider….

Voor meer inspiratie kun je het hele artikel uit de december issue van P&O Actueel hier lezen:Coverstory Leiderschap P&O Actueel dec 2013

 

 

Geplaatst in de categorie Blogs
 
Geavanceerd verandermanagement
Leiderschapsontwikkeling & Co-creatie van lerende organisaties

Verandermanagement

Het liefst willen we van A naar Beter en zo snel mogelijk. Maar mensen zijn geen machines…hoe krijg je toch alle neuzen dezelfde kant op in een redelijke tijdsbestek en de beste oplossingen gedragen geimplementeerd?

Lees verder

Leiderschapsontwikkeling

Is leiderschap alleen voor directies en leidinggevenden weggelegd, dus voor de ‘happy few’? Of is het voor elke organisatie medewerker die regie en verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn werk?

Lees verder

Lerende organisaties creëren

Hoe creëer je een organisatie die zichzelf steeds ontwikkelt en dus verbetert voor zijn klanten en zijn omgeving? Het begint met het uitnodigen van openheid, bereidwilligheid en vertrouwen in plaats van angst.

Lees verder
 

Referenties

Toonaangevende organisaties met ambitie en menselijkheid in hun waarden behoren tot onze klantenkring.

Lees verder

Natasha van Dalen

Gedreven in organisaties, teams en individuen ontwikkelen om bij te dragen aan het duurzame succes van zichzelf en hun bedrijf.

Lees verder

Contact

Adres Hoofdwal 15,
4207 EA Gorinchem, Nederland

Telefoon +31654945213
E-mail info@natashavandalen.com
Internet www.natashavandalen.com

Rabobank 3222.20.157
KVK 3025644
BTW NL218878266B01